Salaperäinen. Skorpioni ei näytä todellista sisintään kuin niille, joihin hän luottaa 100-prosenttisesti. Eri asia on sitten, onko hänellä sellaisia ihmisiä elämässään, sillä Skorpionin luottamusta ei ole helppo voittaa. Skorpioni on myös erinomainen salaisuuksien säilyttäjä, sillä hän on ehdottoman lojaali niitä kohtaan, joihin luottaa. Jopa kaikkein läheisimmätkään ihmiset eivät aina ole aivan varmoja, mitä Skorpionin pään sisällä liikkuu, mutta se on toisaalta osa hänen viehätystäänkin.

Kiihkeä. Skorpioni ei suhtaudu elämään kevyesti, vaan hän elää täysillä niin hyvässä kuin pahassakin. Skorpionin kiihkeys voi olla pelottavaa, sillä hän on hyvin määrätietoinen tekemisissään, ja tarvittaessa hän raivaa esteet tieltään. Hän voi myös karkottaa heikkoluontoisemmat luotaan, vaikka hän tarkoittaisikin hyvää. Kaikki vain eivät kestä hänen tunteidensa voimakkuutta. Skorpionit yleensä ovat taitavia peittämään tämän puolen itsestään, sillä he tietävät, mikä voima sillä on.

Intohimoinen. Seksuaalisuus liitetään hyvin voimakkaasti Skorpioneihin eikä suotta, sillä heille se puoli elämästä on ehdottoman tärkeää. Toki se on kaikille, mutta Skorpionit yleensä vievät sen seuraavalle tasolle heille tyypillisellä kiihkeydellään. Skorpionin kanssa voi luoda seksin aikana syvän sielun perimmäisiäkin nurkkia ravistelevan yhteyden. Skorpioni ei välttämättä ole kuitenkaan mikään seksihurjastelija, mutta ei sekään vierasta heille ole. Vesimerkkien tapaan hän nauttii läheisyydestä ja emotionaalisten siteiden luomisesta.

Mustavalkoinen. Skorpionille suurin osa asioista on joko tai. Tämän vuoksi heitä yleensä joko rakastetaan tai vihataan. Skorpioneihin on vaikea suhtautua neutraalisti. He pakottavat jo pelkällä läsnäolollaan muita muodostamaan jonkun mielipiteen heistä. Jos jokin asia kiinnostaa Skorpionia, hän kaivaa siitä kaiken tiedon perinpohjin, mutta jos asia ei herätä heissä kiinnostusta, häntä ei saisi kirveelläkään siihen mukaan. Skorpionin yksi motto voisi ollakin ’ota tai jätä’!

Peloton. Skorpioni saattaa pelätä hillittömästi, mutta silti hän kohtaa pelkonsa kuin ne eivät koskettaisi heitä lainkaan. Hän haluaa haastaa itseään ja luoda nahkansa aina uudestaan. Näin hän ei koskaan jämähdä paikalleen, vaan hän uudistuu. Jos Skorpioni ei toteuta luontaista taipumustaan uudistumiseen, hän todennäköisesti katkeroituu ja sulkeutuu niin, ettei hän voi olla kuin onneton.

Sitoutuva. Jos saat Skorpionin kumppaniksesi, saat olla varma, että hän on kanssasi koko sielullaan. Hän on sinun, kun hän sanoo niin, ja on uskollinen niin myötä- kuin vastamäessä. Skorpionilla on vahva halu omistaa, ja hän saattaa olla hieman mustasukkainenkin. Siksi Skorpioni ei sovi kumppaniksi heille, joilla on vapaampi sielu. Samalla kiihkeydellä kuin aiemminkin hän haluaa tuntea sinut läpikotaisin, ja saattaa ajan kanssa paljastaa kaiken itsestäänkin.

Karismaattinen. Skorpioni on ehdottomasti yksi eläinradan karismaattisimmista merkeistä. Kuka voisi vastustaa hänen synkkää charmiaan tai sensuellia viehkeyttään. Hän vetää puoleensa ihailijoita, jotka eivät voi saada tarpeekseen hänen salaperäisyydestään ja viehätysvoimastaan. Hänen ei yleensä edes tarvitse sanoa mitään saadakseen huomiota. Riittää, kun hän vain saapuu paikalle.

Voimakas. Skorpionilla on määrätietoisuutta ja tahtoa mennä vaikka läpi harmaan kiven. Hän on yleensä hyvin vahva persoona tavalla tai toisella. Se ei välttämättä aina näy heti tai saattaa esiintyä vain tietyissä asioissa. Jos ikinä petät Skorpionin, tulet tuntemaan nahoissasi hänen kostonhalunsa ja vihansa. Sitä hän ei tule ikinä unohtamaan ja tuskin antamaan anteeksikaan. Tämän merkin kanssa ei kannata ryppyillä.

Intuitiivinen. Skorpioni tuntuu vain tietävän asioita. Hän on luonnostaan tarkkailija, joka osaa painaa mieleen huomioita ympäristöstä. Lisäksi hänellä on erinomainen psykologinen silmä, jolla hän on jo analysoinut sinut läpi ennen kuin ehdit edes muodostamaan mielipidettä hänestä. Skorpionien katsetta sanotaan usein läpitunkevaksi eikä se ole ihme. Häntä voi kiinnostaa myös henkiset asiat, eikä hän koskaan sulje niitä pois tehdessään tulkintoja elämästä ja kuolemasta.

Viekas. Skorpionin kanssa ei kannata kieroilla, sillä hän voittaa sinut kuitenkin tavalla tai toisella. Hän tuntee ihmisluonnon synkimmätkin kolkat, ja osaa reagoida niihin niin, että selviää tilanteesta kuin tilanteesta. Skorpionia myös luonnostaan kiinnostaa elämän varjoisatkin puolet, ja hän mielellään myös käy siellä ottamassa oppia. Hän on selviytyjä, joka taistelee läpi minkä tahansa esteen.